Leuke Voetbal Feitjes

Voetbal is een van de grootste sporten van de wereld. Dit heeft voor leuke momenten gezorgd en ook voor leuke feitjes. 
 

Ben jij bekend met de volgende feitjes?

Wist je bijvoorbeeld dat:  
 
...Nederland het EK 88 in Duitsland heeft gewonnen? Door de goals van Gullit en van Basten won Nederland met 2-0 van de Rusland. De grote sterspeler van dit toernooi was van Basten.
 
...Nederland 3 keer in een WK finale stond maar nog nooit heeft gewonnen? Nederland verloor het WK in 1974 tegen West-Duitsland en in 1978 tegen Argentinië. In 2010 lukte het voor de derde keer niet tegen Spanje.
 
...oranje jarenlang in de top van de lijst met beste voetballanden heeft gestaan? We stonden zelfs een aantal weken op de eerste plek.
 
...het Nederlands elftal ooit eens een keer met 12-2 verloren heeft? Dit was tegen Engeland in 1912. Dit is het grootste verlies tot nu toe.
 
...het Nederlands elftal in 2010 de grootste overwinning tot nu toe had tegen San Marino? Ze wonnen deze wedstrijd met maar liefst 11-0.
 
…de website Voetbalspelletjesonline.nl helemaal vol staat met voetbal spelletjes die online en ook nog eens helemaal gratis te spelen zijn?
 
...de Oranjesupporters verschillende keren de Fair Play prijs hebben gewonnen?
 
...de snelste penalty ooit heeft meegekregen? In de finale van het WK 74 tegen Duitsland kreeg Nederland binnen de minuut een strafschop, de Duitsers hadden nog geen bal aangeraakt.
 
...de oude keeper van oranje, van der Sar, de speler is die de meeste wedstrijden voor het Nederlands elftal heeft gespeeld? Maar liefst 130 in totaal.
 
...het Nederlands elftal in de jaren 70 beroemd was vanwege de precisie in het overspelen van de bal, wat hen de naam ‘Clockwork Orange’ (oranje klokwerk) opleverde?
 
...de Nederlanders het ‘totaalvoetbal’ uitgevonden hebben? Totaalvoetbal is een tactiek waarbij elke speler op elke plek kan spelen, behalve de keeper: verdediging, aanval of middenveld. Een middenvelder kan dan plotseling een verdediger worden, wat tot grote verwarring leidt bij de tegenstander.
 
...het record heeft van meeste gele en rode kaarten in 1 wedstrijd? Tijdens het WK 2006 in de wedstrijd Nederland - Portugal werden er 12 gele kaarten en 2 rode kaarten gegeven. Portugal won deze wedstrijd uiteindelijk.
 
...het Nederlandse voetbalteam ook wel eens heeft meegedaan aan de Olympische spelen? En zelfs 8 keer, dit was tussen 1908 en 1952, ze wonnen 3 keer brons.
 
...de FIFA Wereldkampioenschap het grootste voetbaltoernooi ter wereld is en door miljarden mensen op tv wordt bekeken? Het WK geeft spelers de kans om namens hun eigen land hun vaardigheden te vertonen. Dit doen ze door het op te nemen tegen andere landen om te zien wie van hen het beste is.
 
... het FIFA-wereldkampioenschap iedere 4 jaar in een ander land wordt gespeeld? Daar strijden de landen dan tegen elkaar voor de titel van wereldkampioen.
 
...een interessant feit over het WK is dat er na het toernooi altijd veel geld besteed wordt aan transfers (het opkopen van spelers)? Dat is omdat de spelers die deelnemen aan het WK door zo’n beetje iedere voetbalscout ter wereld wordt gezien.
 
...dat het WK 2002 voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi georganiseerd werd door twee verschillende landen? Dit WK werd namelijk gespeeld in Seoul, in Zuid-Korea en in Tokyo, in Japan.
 
...’PELE’ een naam is die overal ter wereld bekend is en geassocieerd wordt met de grootste voetballer die ooit geleefd heeft? Een grappig voetbalweetje is dat ‘Edson Arantes do Nascimento’ de echte naam van Pele is. Zijn echte naam is echter niet eens half zo beroemd en wereldwijd bekend als PELE.
 
...het oudste georganiseerde toernooi ter wereld de Engelse FA Cup is? De FA Cup werd voor het eerst gehouden in 1871. Tijdens deze competitie streden alle Engelse profteams tegen elkaar voor de kampioenschapstitel van dat jaar.
 
...een leuk feitje over voetbal is dat Marthino Eduardo Orige uit Brazilië wereldrecordhouder is van het hooghouden van een voetbal? Zijn record staat op 19 uur en 30 minuten zonder de bal de grond te laten raken.
 
...dat een opmerkelijk voetbalfeitje is dat tijdens het WK van 1950 India op blote voeten mee wilde doen aan het toernooi? India verliet het WK vroegtijdig omdat de FIFA hen niet toestond om ongeschoeid te spelen.