Voetbal spellen voor buiten

Het spelen van online voetbal spelletjes is natuurlijk ontzettend leuk. Het is daarbij ook belangrijk dat je af en toe buiten gaat spelen. Probeer spelletjes spelen op Voetbalspelletjes Online af te wisselen met leuke spelletjes buiten. Om jou hierbij te helpen geven we jou een overzicht van leuke voetbalspelletjes die je buiten kan uitvoeren. De meeste spellen zijn overigens wel teamspellen en zo proberen we samen spelen ook te stimuleren met andere kinderen. 
 

Buiten spellen met een voetbal

Iedere balspel is gekozen aan de hand van onze eigen mening. Het kan zijn dat het een balspel is, die jij niet leuk zal vinden, maar er is altijd keus genoeg. Mocht je eigen spelregels hebben voor de teamspellen, dan mag jij deze natuurlijk gewoon toepassen. 
 

Flessenvoetbal 

Een klassieker als het gaat om voetbal spellen voor buiten. Zorg voor een lege fles, vul deze met water en zet deze op een random plek neer. Doe dit met meerdere mensen en leg dan een bal in het midden. Het is de bedoeling om de flessen van andere om te trappen met de bal. Wanneer jouw fles omgestoten wordt, moet je snel jouw fles redden. Je begint met één bal en kunt dit opbouwen tot meerdere ballen. Laat jij alle flessen leeglopen? 
 

Blokken voetbal

Een andere variant balspel is dit met een blok. Blokken voetbal. Als jouw blok wordt om gestampt dan ben je af. Wordt degene die jouw blok heeft om geschoten, afgemaakt, dan mag je weer terug het veld in. Probeer slim te zijn en samen te werken. Blijft jouw blok het langst overeind staan?
 

Hobbelen

Hobbelen is een spel waarbij je met twee of meer man moet zijn. Het is een competitie en je begint met punten. Dan ga je hooghouden met elkaar. Je mag de bal maar een keer aanraken en vervolgens moet iemand anders de bal aanraken. Je gaat door totdat er een iemand af gaat. Als je een fout maakt, dan krijg je dus een punt minder en bij 0 ben je helemaal dood. Dit balspel zorgt vaak voor leuke dingen en je kunt elkaar vervelen door moeilijke ballen te geven op een persoon. Ben je af dan is het konten klets of oren tik. Dit kun je ook omzetten in een teamspel, door samen te werken en anderen af te maken. 
 

Doelen

Dit balspel is leuk om alleen te doen, maar nog veel leuker om met meerdere te doen. Het is de bedoeling dat je twee goals uit elkaar zet. Nu probeer je vanaf jouw doel in het andere doel te schieten. Het leuke hieraan is dat je goals dichtbij kunt zetten, maar ook heel ver weg. Kun jij op alle afstanden scoren? 
 

Latje trap

Het is de bedoeling om van een afstand de lat te raken. Je kunt dit vanaf de zestien doen en dan de lat te raken. Hoe precies ben jij en hoe vaak raak jij de lat met dit balspel. Om het uitdagender te maken kun je de afstand vergroten of straffen geven op het moment dat je mist of de paal raakt of dergelijke. 
 

Meer voetbal spellen voor buiten

Er zijn nog tal van spelletjes die je kunt verzinnen om te doen met een voetbal. Ieder balspel is vaak leuk om te spelen met vriendjes, maar sommige is net zo leuk alleen. Kijk wat jij het leukst vind, nodig je vriendjes uit en speel lekker buiten.