Teambuilding spellen voetbal

Voetbal wordt in een team gespeeld en is belangrijk dat het teamdynamiek ook sterk is. Door teambuilding spellen te spelen met voetbal, kun je een sterker dynamiek en vertrouwensband creëren.
 
Om wedstrijden te winnen, moet er een geheel team staan. Niet een paar man, maar het gehele team. Als het gehele team met elkaar kan samenwerken en voor elkaar willen werken, dan wordt je onverslaanbaar. Dit geldt overigens voor iedere teamsport en zelfs in het bedrijfsleven. 
 
In dit artikel zullen wij verschillende teambuilding spellen die je met het voetbalteam kan doen. Leer samen te werken, elkaar te vertrouwen en doe het vooral in teamverband. 
 

Balans houden met een bal

Bij dit teambuilding spel is leuk met een voetbalteam. Je zet als eerst een parcours uit, waarbij meerdere teams aan mee kunnen doen. Je kunt het team in meerdere mensen verdelen, waarbij per team 2,3 of 4 man zitten. Het doel van het spel is met een plank het parcours te volgen en ondertussen de bal te laten balanceren op de plant, zonder aan te raken. Laat de spelers het spel uitvoeren, maar wel in competitievorm. Kijk wie goed doet communiceren, coachen en wie heeft de beste handelingen om de bal niet te laten vallen. Valt de bal, dan moet het tweetal opnieuw beginnen, vooraan. 
 

Zak springen

Bij dit teambuilding spel is het de bedoeling om met vier man in een zak een ronde te maken. Het vervelende hieraan is dat je dient te springen in de zak en de zak weer naar voren moet schuiven. Je zit met vier  man in de zak en dat maakt communiceren en samenwerken zeer belangrijk om de zak fatsoenlijk te laten bewegen. Geef een begin en eindpunt aan en laat de spelers fijn springen. 
 

Doek omdraaien

Bij dit teambuilding spel leg je een groot doek of zeil op de grond. Iedereen gaat erop staan. Je dient het zeil omdraaien, zonder dat mensen hiervan af stappen. Het is zeer eenvoudig, maar hoe meer man erop staan hoe lastiger het gaat worden. Wanneer iemand de grond raakt (dus van het doek afstapt) moet er opnieuw begonnen worden. Hierbij is coördinatie en communicatie zeer belangrijk. 
Hoe vaak achter elkaar kun jij het doek omdraaien? 
 

Knoop uit een touw halen

Het laatste teambuilding spel gaat als volgt. Pak een groot touw en knoop deze in elkaar. Het moet niet in een te strakke knoop liggen, maar het moet wel een doolhof zijn. Dan pakt ieder teamlid het touw vast. Nu is het de bedoeling om de knoop eruit te halen, maar geen een teamlid mag het touw meer loslaten. Wanneer het touw losgelaten wordt met een van de handen, dan is het spel al voorbij en zijn ze af. Hebben jullie inzicht, zijn jullie lenig en kunnen jullie goed communiceren? Laat maar zien dan!
 
Dit zijn een aantal spellen die zeer eenvoudig uit te voeren zijn als teambuilding spellen bij jouw voetbalteam. Het enige wat jij moet doen is het materiaal regelen en dan kunnen jullie fijn werken aan teambuilding!